Winnen in recessie - vier handvatten

Op 15 februari 2012 bleek dat Nederland weer in een recessie zit (of zat?). Na de kwartaal-op-kwartaal krimp in het 3e kwartaal van 2011 (-0,4%), is de economie in het 4e kwartaal van 2011 met 0,7% gekrompen (k-op-k). Ook jaar-op-jaar was er, nu voor het eerst, krimp in het 4e kwartaal; ook -0,7%.

Recessies zijn natuurlijk per definitie geen tijden waarin de wind stevig in de rug staat. Maar elke crisis is een kans! Het is, zo leren de afgelopen jaren en decennia ons, een tijd waarin door slim en geïnspireerd optreden het fundament kan worden gelegd voor een geweldig prestatiepotentieel voor de toekomst en een groot en positief prestatieverschil ten opzichte van de concurrentie!

In 'Winnen in recessie - 4 handvatten voor succesvol ingrijpen' beschrijf ik eerst kort de huidige economische ontwikkelingen en een paar zogenaamde 'early indicators', waarna ik 4 handvatten voor succes in en na de recessie en verder in de toekomst aanreik. Die handvatten beschrijf ik aansluitend wat uitvoeriger, om tot slot kort in te gaan op de vraag hoe u een en ander kunt aanpakken.

Veel succes, en inspiratie!

Er zijn nog geen reacties op "Winnen in recessie - vier handvatten"