6,6 voor de toekomst - FlexVertrouwenIndex

Verdrievoudiging van het optimisme!

De derde FlexVertrouwenIndex van Dzjeng & FaseVijf laat zien dat flexbureaus wéér positiever zijn over de toekomst. Eerder dit jaar, in het 2e en in 3e kwartaal, voorzagen zij het langzaam aankomende herstel al met hun voorzichtige optimisme.

Dat is dus de eerste conclusie: Verwachtingen verder verbeterd, van 6,2 naar 6,6. Hoewel de ABU MarktMonitor ons onlangs nog liet zien dat de uitzendsector nog steeds krimpt, geven de flexondernemers de toekomst dus weer een iets hogere voldoende.

De tweede conclusie: Verdrievoudiging van het optimisme, vooral dankzij industrie. Waar de vorige kwartalen nog maar net 10% van de flexbureaus optimistische werkgevers – hun opdrachtgevers – zag, is dat nu al ruim 30%. Industriële werkgevers zijn volgens de flexbureaus het vaakst optimistisch.
Volgens de flexbureaus zullen werkgevers daarom iets meer personeel nodig hebben. Daartoe zullen zij vooral meer tijdelijke werknemers inlenen maar daarvoor gemiddeld wat minder willen betalen.

De derde conclusie: Krappe arbeidsmarkt ondanks hoge werkloosheid. Opvallend is dat, ondanks de snel gestegen en inmiddels hoge werkloosheid, ruim een vijfde van de flexbureaus krapte ervaart op de arbeidsmarkt, vooral in techniek, ict en kennisintensieve zakelijke dienstverlening.

In dit perbericht vind je meer uitkomsten van het onderzoek.

Er zijn nog geen reacties op "6,6 voor de toekomst - FlexVertrouwenIndex"